Home >> Dr Ljiljana Bajić Bibić

Dr Ljiljana Bajić Bibić

Ljiljana Bajić Bibić, primarijus, specijalista interne medicine i dipl. homeopata, upisala je Medicinski fakultet u Beogradu 1974. godine i na istom diplomirala 1979. godine, specijalizirala je internu medicinu, a zvanje primarijus stekla 2008. godine. Član je Udruženja internista Srbije, Pneumoftiziološke sekcije Srpskog lekarskog društva i Udruženja pulmologa. Dugogodišnji je lekar u KBC “Bežanijska kosa” u Beogradu. Prva znanja o homeopatiji stekla je kao đak Prof. dr Miloša Popovića; ima diplomu trogodišnje Škole klasične homeopatije (program DZHVA - nemačka državna homeopatska škola) i diplomu Škole za biorezonantnu medicinu, Moskva, Rusija. Aktuelni je predsednik Homeopatske sekcije Srpskog lekarskog društva.

 

Poslednjih godina intenzivno izučava uticaj hrane na ljudsko zdravlje, autor je NUTRI BIOS PAKETA, jedinstvenog sertifikovanog organskog proizvoda www.nutribios.rs.

 

Ekspert je za homeopatske lekove Agencije za lekove i pomoćna lekovita sredstva. Član je Evropskog i Međunarodnog homeopatskog udruženja. Predavač je na specijalističkim akademskim studijama Farmaceutskog fakulteta, na predmetu Homeopatija, takođe i predavač škole klasične homeopatije u sklopu kontinuirane medicinske edukacije pri Srpskom lekarskom društvu, kao i u Homeopatskoj školi “Simillimum”. Autor i koautor je 42 naučno-stručna rada. Autor je monografije „Homeopatija za svakoga“ (više izdanja).


Za dr Ljiljanu ključni povod za sticanje znanja i opredeljenja homeopatiji, kao iskusnog kliničara, bilo je zapažanje neuspeha klasične medicine u lečenju pojedinih oboljenja, kao i nedovoljan uvid klasične medicine u kompletnu ličnost pacijenta, u njegove emocije, mentalno stanje, porodičnu i radnu okolinu... tj. u aspekte ličnosti koji imaju znatan uticaj na nastanak bolesti i čije zanemarivanje pri razmatranju terapijskog tretmana može da oteža ili onemogući izlečenje. Takođe, česta neracionalna upotreba toksičnih lekova koji nekada mogu doneti „više štete nego koristi“, indikacije istih kod blagih i benignih oboljenja koja imaju samoograničavajući karakter,  uputilo je dr Ljiljanu da stekne znanja iz komplementarnih medicinskih grana kako bi na taj način proširila lične terapeutske mogućnosti i ostavila prostora za odabir  najoptimalnijeg i najmanje toksičnog medicinskog tretmana koji treba da doprinese izlečenju ili poboljšanju kod pacijenta.

 

Homeopatija za svakoga

Pregled knjige
Naručite knjigu

 

 

Mediji

Gostovanje dr Ljiljane Bajić Bibić u emisiji Azbuka zdravlja.

 

Sve o homeopatiji, Srpska naučna televizija.

Pretraži...

©2011-2019 homeomed.rs. Sva prava zadržana.