Home >> Dr Ljiljana Bajić Bibić

Dr Ljiljana Bajić Bibić

Ljiljana Bajić Bibić, primarijus, specijalista interne medicine i dipl. homeopata, upisala je Medicinski fakultet u Beogradu 1974. godine i na istom diplomirala  1979. godine,  specijalizirala je internu medicinu, a  zvanje primarijus stekla 2008. godine. Član je Udruženja internista Srbije,  Pneumoftiziološke sekcije Srpskog lekarskog društva i  Udruženja pulmologa. Dugogodišnji je lekar u KBC “Bežanijska kosa” u Beogradu. Prva znanja o homeopatiji  stekla je  kao đak prof.dr. Miloša Popovića; ima diplomu  trogodišnje Škole klasične homeopatije /program DZHVA- nemačka državna homeopatska škola), i diplomu Škole za biorezonantnu medicinu, Moskva, Rusija. Jedan je od osnivača Homeopatske sekcije Srpskog lekarskog društva.

 

Poslednjih godina intenzivno izučava uticaj hrane na ljudsko zdravlje, autor je NUTRI BIOS PAKETA, jedinstvenog sertifikovanog organskog proizvoda www.nutribios.rs.

 

Ekspert je za homeopatske lekove Agencije za lekove i pomoćna lekovita sredstva. Član je Evropskog i Medjunarodnog  homeopatskog udruženja. Predavač je na specijalističkim akademskim studijama Farmaceutskog fakulteta na predmetu   - homeopatija -, takodje i predavač  škole  klasične homeopatije  u sklopu kontinuirane med. edukacije pri Srpskom lekarskom društvu, kao i u Homeopatskoj školi “Simillimum”. Autor i koautor je 42 naučno-stručna rada. Autor je monografije „Homeopatija za svakoga“ /više izdanja/.


Za dr Ljiljanu ključni povod za sticanje  znanja i opredeljenja  homeopatiji, kao iskusnog kliničara, bilo je  zapažanje neuspeha klasične medicine u lečenju pojedinih oboljenja, kao i  nedovoljan uvid klasične medicine u kompletnu ličnost pacijenta, u njegove  emocije, mentalno stanje, porodičnu i radnu okolinu... tj. u aspekte ličnosti koji imaju znatan uticaj na nastanak  bolesti i čije zanemarivanje  pri razmatranju terapijskog tretmana može da  oteža ili onemogući izlečenje. Takođe, česta neracionalna upotreba toksičnih lekova koji nekada mogu doneti „više štete nego koristi“, indikacije istih kod blagih i benignih oboljenja koja imaju samoograničavajući karakter,  uputilo je dr Ljiljanu da stekne znanja iz komplementarnih medicinskih grana kako bi na taj način proširila lične terapeutske mogućnosti i ostavila prostora za odabir  najoptimalnijeg i najmanje toksičnog medicinskog tretmana koji treba da doprinese  izlečenju ili poboljšanju kod pacijenta.

 

Homeopatija za svakoga

Pregled knjige
Naručite knjigu

 

 

Mediji

Gostovanje dr Ljiljane Bajić Bibić u emisiji "Žene" na TV prvoj.

Sve o homeopatiji , Srpska naucna televizija

Pretraži...

©2011 homeomed.rs. Sva prava zadržana.