Home >> Homeopatski pregled >> Homeopatski pregled

Homeopatski pregled

 

homeopatski pregledKada se pacijenti opredele za homeopatsko lečenje, najčešća dilema je  kome i gde da se  obrate za homeopatski pregled. Savet je da se obrate lekaru homeopati koji se bavi klasičnom homeopatijom.
U homeopatiji, kao i u klasičnoj medicini, prilikom razgovora i pregleda pacijenta moraju se  ispoštovati ustanovljene procedure koje imaju  za cilj da na najkvalitetniji način i sa najmanjim rizikom od greške dovedu lekara do pravog leka. Nepridržavanje ovih procedura (o kojima se uči u toku homeopatskog školovanja) najčešće ne može da naškodi pacijentu, međutim, može da  oteža i produži terapijski tretman, a sve to može da  kompromituje homeopatiju kao  terapijski metod, pogotovo  kada je pacijent nestrpljiv.
Homeopatski pregled (pod ovim podrazumevamo kompletnu homeopatsku proceduru koju lekar obavlja sa pacijentom) obuhvata razgovor sa pacijentom i  fizički pregled  kao i uvid u  medicinsku dokumentaciju koju pacijent poseduje. Cilj je utvrđivanje kom  homeopatskom leku odgovara  slika  aktuelnog stanja pacijenta.
Nedovoljno obavešteni pacijenti često se raspituju gde mogu da kupe homeopatske lekove ″prema svojoj dijagnozi″. U lakšim akutnim slučajevima tako bi se i moglo uraditi, tj. kupiti lek prema osnovnoj slici bolesti, međutim, samo u slučaju da u apoteci farmaceut preporuči lek uzimajući u obzir kako  simptome  tako i dužinu bolesti,  što podrazumeva da farmaceut ima  osnovno homeopatsko znanje.
U težim akutnim kao i u hroničnim oboljenjima terapiju treba da odredi profesionalni homeopata, jer, kako smo prethodno videli, u homeopatiji nema sheme i svaki slučaj je poseban a lek individualan.

 

Homeopatija za svakoga

Pregled knjige
Naručite knjigu

 

 

Mediji

Gostovanje dr Ljiljane Bajić Bibić u emisiji Azbuka zdravlja.

 

Sve o homeopatiji, Srpska naučna televizija.

Pretraži...

©2011-2019 homeomed.rs. Sva prava zadržana.