Home >> Mediji >> Priručnik za alergene biljke

Priručnik za alergene biljke

Prirucnik za alergene biljke

Grupa autora

Žanrovi: Udžbenici i priručnici, Zdravlje, sport i lepota

Izdavač: Prirodnjački muzej ISBN: 978-86-82145-33-2

Broj strana: 81

Pismo: Latinica

Format: 24 cm

Godina izdanja: Jul, 2011

Opis:

Priručnik za alergene biljke je popularna publikacija koja svet alergenih biljaka prikazuje sa botaničkog i medicinskog aspekta.

Predstavljene su alergene biljke koje na našim prostorima izazivaju polenske alergije. Za svaku vrstu dat je kratak morfološki opis, opšte rasprostranjenje, fotografija, a za pojedine vrste i mikroskopski prikaz polenovih zrna. Prikazan je i kalendar polena u vazduhu.

U Priručniku možete saznati: šta su polenske alergije; zašto poleni utiču na neke ljude a neke ne; koji su simptomi polenskih alergija; kako se zaštiti; lekovi koji se koriste u terapiji alergijskih oboljenja; šta je imunoterapija. Poseban deo publikacije objašnjava homeopatski pristup alergijama.

Konačno, ovaj «Priručnik za alergene biljke» može da bude od pomoći delu stručne i naučne javnosti koji se bavi nekim segmentom istrarživanja alergenih biljaka, a kojima sažete informacije iz ove oblasti mogu da budu od značaja.

 

Autori Priručnika za alergene biljke: dr sc. Marko Lj. Nestorović, kustos botaničar - herbolog, Prirodnjački muzej, spec. Miroslav Jovanović, viši konzervator botaničar, Prirodnjački muzej, mr sc. dr Gorana Šovljanski, lekar, spec. pneumoftiziologije - imunolog, Gradski zavod za bolesti pluća i tuberkulozu, prim. dr Ljiljana Bajić Bibić, lekar, spec. interne medicine – pulmolog – homeopata, KBC Bežanijska kosa, mr sc. Jadranka Jokić, biolog, Gradski zavod za bolesti pluća i tuberkulozu.

 

Homeopatija za svakoga

Pregled knjige
Naručite knjigu

 

 

Mediji

Gostovanje dr Ljiljane Bajić Bibić u emisiji Azbuka zdravlja.

 

Sve o homeopatiji, Srpska naučna televizija.

Pretraži...

©2011-2019 homeomed.rs. Sva prava zadržana.